Το ήξερες ότι ; Το «Black Velvet» της Alannah Myles αναφέρεται στον…

Written by on 4 Ιανουαρίου, 2021

Το «Black Velvet» περιλαμβάνεται στον πρώτο δίσκο της Alannah Myles, με τίτλο το όνομά της, που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1989. Το τραγούδι έγραψε ο Καναδός παρουσιαστής και τραγουδοποιός Christopher Ward μαζί με τον -επίσης Καναδό- παραγωγό και τραγουδοποιό David Tyson.

Το ήξερες ότι το «Black Velvet» αναφέρεται στον Elvis Presley;

Αναφέρεται λοιπόν στον Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ, το Βασιλιά της Rock ‘n’ Roll κάνοντας μία σύντομη περιγραφή της ζωής του. Η ιδέα του τραγουδιού προέκυψε το 1987. 

Τότε ο Ward ήταν παρουσιαστής στο μουσικό τηλεοπτικό κανάλι MuchMusic και ανέλαβε να κάνει μία εκπομπή για τη 10η επέτειο από το θάνατο του Elvis. Στο πλαίσιο της εκπομπής ταξίδεψε στο Μέμφις με ένα λεωφορείο γεμάτο από οπαδούς του Elvis. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είχε αρκετό χρόνο να σκεφτεί και να γράψει τις εμπειρίες του, και κάπως έτσι του ήρθε η ιδέα να γράψει το τραγούδι για τον Elvis Presley.

Ο όρος «μαύρο βελούδο» (black velvet) που ακούγεται στο ρεφρέν, αναφέρεται στους πίνακες που απεικονίζουν τον Elvis Presley σε μαύρο βελούδο, και συνδέεται τόσο με τη βελούδινη φωνή του όσο και με τα μαλλιά του, αφού «Black Velvet» (Sullivan’s Black Velvet Hair Dye) ονομαζόταν η χρωστική ουσία που χρησιμοποιούσε ο Elvis για να δίνει στα φυσικά καστανά του μαλλιά τη χαρακτηριστική τους μαύρη γυαλάδα.


Current track

Title

Artist